×

طراحی سازه

طراحی سازه به طور کل مهندسی سازه یکی از شاخه های مهندسی عمران محسوب می شود که به طراحی و تحلیل سازه های ساختمانی، پل ها، برج ها، تونل ها، و حتی سکوهای نفتی می پردازد. طراحی سازه یک فرآیند برنامه ریزی شده می باشد که باید مطابق آیین نامه های ساختمانی انجام شود که در کنار آن نیازمند تجربه و دانش کافی مهندسی است. طراح سازه نیز مانند سایر طراحان نیازمند خلاقیت است تا سازه ای طراحی کند که مقاومت لازم را داشته باشدزیرا هدف اصلی ساخت سازه ها تحمل بارها است و علاوه بر آن هزینه ساخت سازه را کاهش دهد و جذابیت بصری را به خصوص در طراحی سازه های خاص ایجاد کند.
 

طراحی سازه بتنی و فولادی


طراحی سازه بتنی یکی از شاخه های مهندسی می باشد که باید در تعامل با مهندسین دیگر باشد. به عبارتی مهندس سازه باید به طور کامل معماری را درک کند و در صدد رفع تناقض ها بین طراحی سازه و معماری باشد. در بسیاری از کارها در کشور تعامل بین سازه و معماری دیده نمی شود و از نقطه نظر اجرایی در نگاه اول مشکلی پیش نمی آید. از جمله پروژه هایی که از اهمیت بالایی برخوردارند، پروژه های طراحی معماری سازه ای می باشند. برای طراحی این دسته از پروژه ها، معمار باید در هنگام طراحی سازه را نیز در نظر بگیرد و طراحی سازه توام با طراحی معماری پیش برود. طراحی سازه، طراحی معماری، طراحی سازه فولادی آنلاین، طراحی سازه بتنی آنلاین، طراحی دکوراسیون آنلاین، طراحی داخلی، طراحی ویلا ، از تخصص های اصلی مهندسین مشاور دکتر سرور می باشد.

اصول طراحی سازه ها


تیم مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران کلیه پروژه ها را به صورت BIM و به کمک نرم افزار رویت انجام می دهند. در نرم افزار رویت این قابلیت وجود دارد که سازه، معماری و تاسیسات یک پروژه به صورت همزمان در یک فایل مدل شوند و کلیه تداخل های موجود در نمای سه بعدی سازه دیده شده و به دنبال راهکار برای آنها بود. در نسخه جدید نرم افزار رویت امکان ارائه نقشه شاپ وجود دارد که تیم سازه در حال بررسی آن می باشد. مدلسازی BIM پروژه تجاری یکی از پروژه هایی می باشد که توسط نرم افزار رویت انجام گردیده، در طراحی سازه فولادی و طراحی سازه بتنی عوامل مختلفی تاثیرگذار می باشند. تیم مهندس طراحی سازه متناسب با ساختگاه می تواند سیستم های سازه ای مختلفی را برگزیند.

به طور مثال در برخی از شهرها پیمانکارانان بتنی بهتر بوده و در برخی شهرهای دیگر پیمانکاران فولادی ماهرتر می باشند که می تواند در انتخاب نوع سیستم سازه ای نقش داشته باشد. از جمله مساول تاثیرگذار و انتخاب سیستم سازه ای ملاحظات معماری می باشد، چرا که اسکلت فولادی برای معماران خوشایند تر بوده و حل پلان برای اسکلت بتنی دشوارتر می باشد. از جمله مسائل مهم دیگر در طراحی سازه انتخاب سیستم باربر جانبی می باشد که برای برگزیدن آن باید به کاربری سازه توجه داشت؛ به طور مثال در یک سازه ویلایی اجرای سیستم مهاربندی برای تیم معماری مشکل به وجود می آورد. از طرفی واضح است که وزن اسکلت فولادی قاب خمشی به نسبت قاب ساده مهاربندی وزن بیشتری دارد که می تواند در تصمیم گیری کارفرما تاثیر بگذارد.

به طورکلی و عام سازه به مجموعه ای از المان ها گفته می شود که به نحوی به یکدیگر متصل می شوند تا بتوانند نیروهای ناشی از بارهای مرده و زنده  را به شکل مناسبی به پی منتقل کنند. بارهای مرده اصطلاحا به بارهایی از ساختمان اطلاق می شود که ناشی از وزن خود مصالح، اسکلت،  کف سازی و ... می باشند. بارهای زنده به بارهایی مانند بار باران، باد، برف و ... که به طور ثابت به یک قسمت سازه وارد نمی شوند بار زنده می گویند. مصالحی که در کشورمان به صورت ویژه مورد استفاده قرار می گیرد فولاد و بتن  می باشد. در طراحی سازه و انتخاب نوع مصالح، علاوه بر ساختگاه و عوامل اجرایی، بحث هزینه و سرعت اجرا بسیار مهم می باشد. در اسکلت های فولادی با توجه به اینکه امکان اجرای چند سقف با یکدیگر وجود دارد، سرعت اجرای کار بسیار بیشتر از اسکلت بتنی می باشد.


ثبت سفارش طراحی سازه فولاد آنلاین


پروژه های طراحی سازه - سازه



دانش فنی طراحی سازه



مقالات طراحی سازه



خدمات طراحی سازه