×

طراحی و اجرای ویلای چوبی

  3320  
طراحی واجرای ویلا چوبی سلمان شهر

نام کارفرما: بخش خصوصی

محل پروژه: سلمانشهر

کاربری: مسکونی

متراژ: 180 متر مربع

وضعیت: در حال اجرا

طراحی و اجرای ویلای چوبی با اعلام نیازها و انتظارات کارفرمای محترم از بنای مورد نظر او، به مهندسین مشاور آغاز می شود. مواردی از قبیل ظرفیت بنا، نوع معماری آن، اتاق و فضاهای مورد نظر بهره برداری، محدودیت های موجود در ساخت. در قدم اول بنابر اطلاعات فوق طراحی انجام شده و با یکی دوبار رفت و برگشت بین کارفرما و مشاور مرحله طراحی فاز یک که شامل کلیات طرح است به سرانجام می رسد. در قدم بعدی برآورد هزینه ساخت و تهیه نقشه های فاز دو بنا باید انجام شود.

طراحی سازه چوبی
طراحی سازه چوبی
طراحی سازه چوبی
طراحی سازه چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
ساخت ویلا چوبی

طراحی و اجرای ویلا چوبی


طراحی سازه چوبی از جمله فعالیت های مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران در زمینه طراحی سازه می باشد. سازه های چوبی رفتاری متفاوت از  سازه های متعارف مانند سازه های فولادی و بتنی دارند. از نظر نوع ساختار سازه های چوبی بیشتر از هر نوع سازه ای مشابه با سازه های LSF می باشند. سرعت اجرای سازه های چوبی به نسبت سازه های بتنی و فولادی بسیار سر یع تر می باشد. با توجه به وزن مخصوص کمتر چوب نسبت به فولاد و بتن معمولا سازه های چوبی وزن بسیار کمتری از سازه های فولادی و بتنی دارند. در کشورمان آیین نامه خاصی برای طراحی سازه های چوبی وجود ندارد و فقط یک پیش نویس از طرف وزارت راه و شهرسازی، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منتشر شده است. روابط مقاومت مصالح برای سازه های چوبی نیز صادق می باشد اما با توجه به مساله غیرهمگن بودن چوب یک دسته از ضرایب اصلاحی که می توانند کاهنده یا افزاینده باشند در مقاومت های مرجع ضرب می شوند و برای طراحی از آنها استفاده می شود. با توجه به شکل پانل های چوبی، سیستم برابر جانبی پانل ها معمولا به صورت دیوار برشی می باشد. به عبارت دیگر تخته هایی که بر روی این پانل ها قرار می گیرند که به آنها اصطلاحا ply wood گفته می شود هم حکم نازک کاری را دارند و هم برش به وجود آمده ناشی از بار جانبی را تحمل می کنند. رفتار پانل های چوبی در برابر بار جانبی کاملا مشابه با دیوار برشی بتنی می باشد و در یک طرف دیوار فشار و در طرف دیگر کشش به وجود می آید. در طرفی که کشش به وجود می آید باید به وسیله انکربولت به فونداسیون متصل باشند و انکرها بتوانند در برابر نیروی آپلیفت مقاومت داشته باشند.


طراحی سازه چوبی
صفحاتی که بر روی پانل های چوبی قرار می گیرند کاملا محاسباتی بوده و نمی توان آنها را صرفا نازک کاری بر شمرد. تصویر پایین مثال خوبی از اهمیت این صفحات نشان می دهد.

طراحی سازه چوبی


در این پروژه، با صحبت هایی که با پیمانکار انجام شد سیستم باربر جانبی مهاربندهای K  می باشند. با توجه به عرض کم دهانه های مهاربندی هرچه تعداد این مهاربندها افزایش پیدا کنند نیروی ایجاد شده در مهاربندها کم شده و در پی آن نیروی های آپلیفت نیز کمتر می شوند. افزایش تعداد مهاربندها فراتر از حد نیاز با توجه به اجرا نسبتا ساده وهزینه کم آنها می تواند عملکرد سازه را در برابر بارهای جانبی بهتر کند و همچنین باعث کنترل تغییر شکل ها و جابجایی های طبقات می شوند.


طراحی سازه چوبی


در زمان سرویس و یا بهره برداری سازه مساله مهمی که می تواند بهره بردار را دچار مشکل کند مساله خیز تیرها می باشد. سازه های چوبی در بحث خیز مشابه با سازه های بتنی می باشند و به علت وجود پدیده خزش در دراز مدت دچار خیزی علاوه بر خیز آنی می شوند. این تغییر شکل ها اگر کنترل نشوند می تواند نازک کاری را دچار مشکل کنند. به طور مثال اگر این تغییر شکل مربوط به تیرهای سقف شیروانی باشند می تواند آب بندی را دچار مشکل کند.


طراحی سازه چوبی


ثبت سفارش طراحی کلبه چوبی آنلاین


طراحی سازه چوبی
طراحی سازه چوبی
طراحی سازه چوبی
طراحی سازه چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
طراحی سازه ویلای چوبی
ساخت ویلا چوبی

پروژه های مشابه