9191
طراحی سازه ساختمان بتنی
طراحی سازه بتنی یکی از زیر مجموعه های طراحی سازه می باشد. طراحی سازه بتنی تفاوت هایی با طراحی سازه فولادی دارد. طراحی سازه های بتنی متعارف به نسبت چالش های کمتری نسبت به طراحی سازه های فولادی دارند. چرا که صفر تا صد یک سازه بتنی را می توان با نرم افزار طراحی مشابه با ایتبس طراحی کرد اما در سازه های فولادی مسائلی مانند اتصالات و ... را نمی توان به کمک نرم افزار طراحی کرد و نیاز به تجربه و دانش کافی می باشد.
طراحی سازه بتنی از جمله فعالیت های مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران می باشد که به دلیل تمایل جامعه به خدمات آنلاین به صورت طراحی سازه بتنی آنلاین در بستر شاپ دکو انجام می گیرد. بنابراین شما می توانید از طریق اینترنت برای طراحی سازه بتنی خود را به صورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری اقدام فرمایید.
از طرفی در بسیاری از سازه های فولادی در زمینه طراحی اتصالات با توجه به بندهای آیین نامه مبحث دهم مقررات ملی ساختمان بسیار سخت می توان جواب مورد نظر را گرفت.
طراحی سازه ساختمان مسکونی مهندس شاهوردی یکی از طراحی های سازه بتنی تیم سازه می باشد. با توجه به تزریق هزینه مرحله ای امروزه سازه های بتنی بیشتر از سازه های فولادی مورد استفاده قرار می گیرند مگر موارد خاصی که یکی از آنها کم بودن بر زمین مورد نظر می باشد که کارفرما ناچار به استفاده از سازه های فولادی می باشد. سازه های فولادی با توجه به مقاومت بالاتر به نسبت سازه های بتنی در حجم یکسان معمولا ابعاد کوچکتری را در یک سازه مشابه با اسکلت بتنی نتیجه می دهد و این ویژگی سازه های فولادی آنرا در برابر سازه های بتنی متمایز کرده و از نظر معماران خوشایندتر می باشد. سیستم سقف های سازه ای در طراحی سازه های بتنی از تنوع بیشتری نسبت به سازه های فولادی برخوردار می باشند. یکی از مزایای سازه های بتنی نسبت به سازه های فولادی مساله ارتعاش می باشد. در سازه های فولادی یکی از دغدغه هایی که گاها ممکن است به افزایش مقطع تیرهای فرعی منجر شود مساله کنترل ازتعاش می باشد. اما در سازه های بتنی چنین مشکلی وجود ندارد. امروزه با توجه به نوسانات بازار معمولا کارفرماها قبل از طراحی سازه خود میلگرد مورد نظر را خریداری می کنند که این مساله یکی از مسائلی است که معمولا باعث اشکالات اجرایی و محدودیت در طراحی سازه های بتنی می شود. چرا که کنترل فاصله میلگردها با توجه با آزماتورهای موجود و حد نیاز معمول دشوار می شود. یکی از مسائل مهمی که باید در نرم افزار ایتبس کاربر آن را کنترل کند، مساله حداکثر آرماتورهای مجاز ستون های می باشد. نرم افزار ایتبس براساس آیین نامه بتن آمریکا (ACI) می باشد که مقدار ماکزیمم درصد آرماتورها را در خارج از ناحیه وصله به 4 و در قسمت وصله به 8 محدود می کند. این در حالیست که مبحث نهم مقررات ملی ساختمان مقدار حداکثر آرماتور مجاز را در خارج ناحیه وصله به 3 و در قسمت وصله به 6 محدود می کند. بنابراین اگر در ایتبس درصد آرماتور ستونی به طور مثال 3.5 باشد آن المان را قرمز نشان نمی دهد اما درصد آرماتور مجاز آن ستون از مقدار ارائه شده در مبحث نهم مقررات ملی ساختمان بیشتر بوده و در طراحی آن ستون باید تجدید نظر شود.

سیستم باربر جانبی سازه های بتنی اغلب به صورت قاب خمشی تنها و یا قاب خمشی به علاوه دیوار برشی می باشد که می توانند در سطوح شکل پذیری متوسط و یا زیاد طراحی شوند. نکته مهم در طراحی سازه هایی که با دیوار برشی طراحی شده اند کنترل صلبیت دیافراگم کف طبقات می باشد. در سازه های قاب خمشی تنها معمولا کنترل صلبیت دیافراکم بدون مشکل می باشد. با توجه به بزرگ بودن ابعاد سازه های بتنی معمولا در کنترل خیز مشکلی ندارند اما باید به این نکته توجه کرد که سازه های بتنی با توجه به پدیده خزش دچار افت دراز مدت می شوند که اثر آنها باید با خیز آنی تیرها جمع شود. سقف های معمولی که برای سازه های بتن آرمه مورد استفاده قرار می گیرند سقف تیرچه بلوک و سقف دال بتنی می باشد اما در سازه های خاص تر بسته با به نوع پروژه و دهانه های بلند سقف های کوبیاکس و یوبوت اخیرا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

در مطالب پیشتر به اختلاف هزینه اولیه سازه های فولادی و بتنی اشاره شد اما در عین بالا بودن هزینه اولیه سازه های فولادی باید به مدت زمان اجری آن هم اشاره شود. در سیستم سقف های به نسبت جدید در سازه های فولادی مانند سقف عرشه فولادی امکان بتن ریزی چندین سقف وجود دارد. این در حالی است که در سازه های بتنی پیشرفت اسکلت به صورت سقف به سقف می باشد. بنابراین مدت زمان اجرا از جمله عامل های مهم در انتخاب طراحی سازه بتنی یا طراحی سازه فولادی می باشد. تیم سازه مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران بر این باورند با توجه به بررسی های صوت گرفته استفاده از سنجاقی در ستون ها به جهت مهار کردن یک در میان میلگردها نمی تواند عملکرد مناسب را داشته باشد. بنابراین در کلیه نقشه های سازه های بتنی در طراحی ستون ها به جای استفاده از سنجاقی از خاموت های با خم بسته استفاده می شود چرا که بررسی ها نشان می دهد که خاموت بسته عملکرد لرزه ای مناسب تری دارند.