×
  3812  

مدلسازی بیم اطلاعات ساختمان BIM

BIM یا مدل سازی اطلاعات ساختمان  یکی از راه های افزایش کیفیت، سرعت و بهره وری ساخت می باشد، مدلسازی بیم از اوایل دهه 2000 میلادی وارد صنعت ساختمان گردید و ادبیات حوزه ساختمان را دست خوش تغییر نمود.
جالب است بدانید مدلسازی اطلاعات ساختمان تنها مربوط به زمان ساخت زمان طراحی نیست، بلکه در حین ساخت و در زمان بهره برداری ساختمان نیز کاربرد دارد که به چرخه حیاط ساختمان معروف می شود.
بطور کلی اجرای BIM در کشورهای پیشرفته داری آئین نامه و استاندارد های متعددی می باشد، در مدلسازی BIM دارای سطح جزئیات نمایش  مختلف می باشد که به LOD  معروف می باشد، در مدلسازی سه بعدی ساختمان سطح جزییات یک پروژه با توجه به نیازهای کارفرما تعیین می شود و طراحی مدل آن براساس نیاز کارفرما انجام می شود. برای مثال مدلسازی BIM پروژه تجاری یکی از فعالیت های سروراستودیو در این زمینه می باشد که با توجه به نیاز کارفرما طراحی گردید.
 

سطح جزئیات بیم

سطح جزئیات (LOD) در BIM

 


دسته بندی سطح جزییات در BIM


LOD 100
این سطح در واقع  شکل ساده ای  از طرح اصلی می‌باشد، در این سطح المان‌ها به صورت نماد و علائم نمایش داده می‌شوند و هیچ تشابه کاملی به المان واقعی ندارند.

LOD 200
هر المان  به صورت یک مشخصات کلی از طرح واقعی و با اندازه‌های تقریبی، شکل، موقعیت المان و نحوه قرارگیری نشان داده می‌شوند.

LOD 350
هر مدل باید بصورت یک طرح کامل و با جزئیات بیشتری در بخش اندازه‌های المان، شکل اصلی، مختصات و حتی جنس آن ارائه شود. در این سطح، هر المان با جزئیات ضروری‌ برای هماهنگی با طرح اجرایی نشان داده می‌شود. برای مثال نحوه اتصال ستون فلزی با بیس پلیت.

LOD 400:
علاوه بر اطلاعات بالا جزئیات اتصالات و شیوه اتصال و … مشخص می‌شود. برای مثال طول و بٌعد جوش و محل دقیق آن‌ها.

LOD 500:
به‌طور کلی این سطح با LOD400 تفاوت زیادی ندارد و تنها می‌توان گفت شامل عنوان ساختاری و اطلاعات موردنیاز برای مدیریت و کامل کردن مدل می‌باشد، به‌عبارت‌دیگر اطلاعات غیر گرافیکی ممکن است به مدل المان‌ها پیوست شود. برای مثال: تاریخ ساخت، مشخصات سازنده و پیوست تصویر واقعی المان.

از مهم ترین قابلیت های BIM که سبب تمایز آن با مدل CAD گردیده است، این می باشد که در هنگام طراحی در نرم افزار های مدلسازی بیم  هرالمان دارای اطلاعات مشخصی می باشد و برخلاف مدل CAD صرفا چند خط ترسیمی نمی باشد. و با تغییر هر المان بطور هوشمند این تغییر برای تمام بخش های پروژه نیز بطور هوشمند اعمال می گردد. استفاده از این اطلاعات در متره و براورد پروژه، بررسی تداخلات سازه در دسیپلین های سازه، معماری و تاسیسات موثر می باشد. اجرای BIM در یک پروژه بطور کلی نیازمند یک تیم متخصص و باتجربه می باشد و با توجه به این نکته که مبانی بیم همواره در حال گسترش است بروز بودن دانش فنی بیم در این زمینه همواره مهم می باشد. نرم افزار رویت یکی از مهم ترین ابزارهای طراحی بیم می باشد که از مزایای آن طراحی سه دسیپلین سازه (معماری، سازه، تاسیسات) بطور یک پارچه در قالب یک پروژه می باشد که با ادغام هر رشته می توان از تداخلات احتمالی جلوگیری نمود و از دوباره کاری ها و اعمال هزینه های بیشتر در زمان اجرای پروژه کاست. برخی از تصاویر پروژه های اجرای بیم در دسیپلین های مختلف که توسط سرور استودیو انجام گردید در تصاویر زیر قابل مشاهده  می باشد.


مدلسازی بیم

طراحی سازه در نرم افزار رویت

 

مدلسازی بیم

طراحی سازه یک  ساختمان شش طبقه

 

مدلسازی بیم

طراحی BIM- ساختمان مسکونی در بروجرد 

 

مدلسازی بیم
طراحی سازه ویلا


مدلسازی بیم
اجرا سازه ویلا


مدلسازی Bim
طراحی BIM- مانژ سوارکاری


مدلسازی Bim
طراحی BIM- سازه مانژ سوارکاری


مدلسازی Bim
طراحی مانژ سوارکاری

مدلسازی اطلاعات ساختمان
اجرا مانژ سوارکاری

مدلسازی اطلاعات ساختمان
طراحی تاسیسات پروژه مسکونی

مدلسازی اطلاعات ساختمان
طراحی BIM- تاسیسات مکانیکی پروژه مسکونی

مدلسازی اطلاعات ساختمان
پروژه ی مسکونی طراحی تاسیسات

مدل BIM
طراحی پلان ساختمان

مدل BIM
مدل سازی BIM- پروژه ی مسکونی

مدل BIM
محوطه سازی ساختمان مسکونی- دیتیل های اجرایی همراه با تصاویر سه بعدی

مدل BIM
جزییات اجرایی در طراحی ویلا
 

مدل BIM

بزرگنمایی آشپزخانه و سرویس بهداشتی- جزییات اجرایی
 

شرکت مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران با تجربه انجام پروژه های مختلف بیم در دسیپلین های سازه، تاسیسات و معماری دانش فنی در این زمینه  شما را در این زمینه یاری می نماید.


خدمات مشابه