×
  4325  

آشنایی با آسانسور هیدرولیکی و اجرای آن در ساختمان های قدیمی


آسانسورهای هیدرولیکی برای بالا بردن کابین به مقدار قابل توجهی انرژی نیاز دارند، معمولاً در ساختمان های بلند مرتبه این انرژی تآمین نمی شوند، به همین دلیل اجرای اسانسور هیدرولیکی  فقط برای ساختمانهای که حداکثر هفت طبقه هستند ویا نصب در ساختمان های قدیمی مناسب می باشند.


آسانسور هیدرولیکی شامل دومورد زیر می باشد:
1.سیستم‌های آسانسورهیدرولیکی طنابی :
یک پیستون دارند که به یک چرخ‌دنده‌ای که یک طناب از میان آن می‌گذرد متصل است. یک سرآن نیزبه کابین وصل است و سر دیگربه انتهای مسیر کشش محکم متصل می‌شود.

2. آسانسورهیدرولیکی بدون اتاق:
این آسانسور به یک اتاق برای قرار گرفتن اجزای هیدرولیک نیاز ندارد، بلکه تجهیزات آسانسوربرانتهای کف چاه قرار می‌گیرد و کنترلر پشت یک کابینت قفل‌ شده بر دیوار نزدیک آسانسور قرار می‌گیرد.
مزیت اسانسور هیدرولیکی بدون اتاق این است که زمان و هزینه ساخت را به‌حداقل می‌رساند.

اجزای آسانسورهیدرولیکی:

اجزای اسانسور
تصویر اجزای آسانسورهیدرولیکی
 
 
کارسلینگ:
کارسلینگ بخش فریم نگهدارنده کابین اسانسور است.کارسلینگ های صنعتی از پیش آماده، در ابعاد استاندارد دهانه ریل 60، 70 ، 80، 90 و 110، و در مدل های یکطرفه، دوطرفه  موجود می باشند.

کارسلینگ

کارسلینگ
 کارسلینگ


  پاوریونیت، نیرو محرکه و فشاربر روغن برای حرکت جک را انجام می دهد، محفظه روغن نیز بخش کوچکي در پاوریونیت است که وظيفه  کاهش نوسان در فشار و حجم روغن و نيز جلوگيري از ايجاد سروصدا و حرکت ضربه ای روغن در داخل سيستم، لوله ها و اتصالات را دارا می باشد.
 
پاوریونیت
 پاوریونیت
 

سیلندر، قسمت استوانه اي شکل که بخش خارجي جک هیدرولیک را تشکيل مي دهد، سطح داخلي سيلندر بايستی بسيار صاف و صيقلي بوده و سطح خارجي آن بايستی دربرابر فشارهای وارده و همچنين خوردگي ناشی از رطوبت محيط بسيار مقاوم باشد.
 

اجزای اسانسور هیدرولیکی
اجرای اسانسور

 
پيستون استوانه اي است که در داخل سيلندربوده و با تغيير فشارروغن، کابین اسانسور هیدرولیکی را جابجا می کند. پیستون ها باید بسیار صیقلی باشند و همچنین مقاومت کافی در برابر نیروهای مختلف را دارا باشند.

صفحه نگهدارنده:
به صفحاتی که با توجه به نوع جک هیدرولیک در بالا یا پایین آن قرار دارند و وظیفه انتقال نیروها به ساختمان را به عهده دارند.

صفحه نگه دارنده
تسمه های صفحه نگه دارنده
مزایای اجرا آسانسورهیدرولیکی:
- نصب سریعتر به نسبت سایرانواع آسانسورها
- معمولا هزینه کمتری نسبت به سایر مدل های اسانسور دارند .
- سیلندر روی زمین قرار می گیرد و نیازی به بسترسازی و چاه آسانسور نمی باشد و می توان این آسانسور را در نمای ساختمان به صورت شیشه ای نصب کرد.
- ایمنی بیشتر نسبت به نمونه کابلی دارد، زیرا اگر اسانسورهیدرولیکی سقوط کند، فشار روغن باعث کاهش سرعت آن و درنتیجه سقوط آرام ترمی گردد.
- به ‌طور کلی، آسانسور هیدرولیکی، به دلیل توان بالای آن تا حدود2 تن مناسب می باشد و برای حمل و نقل اجسام سنگین مناسب می باشد.
- بطورکلی فضای کمتری درساختمان اشغال می کنند، همچنین عدم نیازبه ایجاد موتورخانه دربالای ساختمان سبب کاهش هزینه و همچنین کاهش بار وارده برساختمان می شود.
آسانسورهیدرولیکی در ایران بیشتر بر اساس نوع سیستمی که جک بر آن قرار می‌گیرد دسته‌بندی می‌شود، مثلا آسانسور هیدرولیکی با جک از زیر، جک از بغل، کاراسلینگ و.. وجود دارند

معایب:
- سرعت پایین تر نسبت به آسانسورکابلی
- آسانسورهیدرولیکی مناسب برای جابه جایی در مسیرهای کوتاه بوده و در ساختمان مرتفع به دلیل محدود بودن طول بازوی زیرین کابین امکان استفاده از آسانسور هیدرولیکی ناممکن می باشد.
-استفاده بیش از حد استفاده ازاسانسوردر طول شبانه روز،به دلیل افزایش دمای روغن عملکرد آسانسور را کاهش می دهد.
- به دلیل تخصصی بودن تعمیرو نگهداری این اسانسورهیدرولیکی، عمرمفید این آسانسورها معمولا کمتراز سایرمدل ها می باشد.

 
سیستم غیرمستقیم
در سیستم غیرمستقیم جابجایی کابین آسانسور به وسیله ی سیم بکسل متصل شده به کاراسلینگ امکان پذیر می باشد.
سیستم غیرمستقیم که شامل سیستم های کناری و مرکزی می باشند، روی جک اسانسورهیدرولیکی یک عدد فلکه هرزگرد نصب می شود که سیم بکسل آن از یک طرف در چاهک پایین به زمین وصل شده و از طرف دیگر به کاراسلینگ متصل می گردد. سیستم تعلیق این مدل 1:2 (یک به دو) می باشد با هریک متر جابجایی کابین ،جک یک متر جابجا می شود.

 
سیستم تعلیقسیستم غیر مستقیم
 

مدل رندرگرفته شده
طراحی معماری الحاقی آسانسورهیدرولیکی
 



دانش فنی مشابه



نظرات کاربران ، پرسش و پاسخ