×
  8269  

نکات طراحی فست فود از کانسپت تا ارائه نقشه

طراحی فست فود و رستوران


طراحی و اجرای فست فود، کافی شاپ، طراحی دکوراسیون داخلی رستوران و فضاهای خدماتی دیگر از جمله تخصص های مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران در بخش طراحی معماری و طراحی دکوراسیون داخلی می باشد و در نهایت امر، با تعامل و همکاری با شرکت شاپ دکو در قسمت فروش محصولات، پروژه بصورت کامل به کارفرما ارائه می شود. در این مقاله به معرفی یکی از پروژه های  می پردازیم. برای مشاهده کامل پروژه ی زیر توسط مهندسین مشاور سرور بر روی پروژه طراحی داخلی فست فود ، کلیک کنید.


طراحی داخلی فست فود
طراحی داخلی فست فود
طراحی فست فود مدرن

لازم به ذکر است که پس از اجرای هر پروژه تعاملی بین مهندسین مشاور سرور استودیو و شرکت شاپدکو، یک سریال نامبر بر روی خدمات ارائه شده در پروژه ثبت می شود که می توانند با زدن آن سریال نامبر در اینترنت، مراحل ساخت و تحویل و نصب کار خود را به عنوان شناسنامه کارشان ببینند. سریال نامبر فست فود آقای حسنی:
SoroorStudio.com & shopdeckco.com , client: M.Hasani Sn:990622MH3-1
نام پروژه: طراحی داخلی فست فود آقای حسنی
مشاور و طراح پروژه: همکاری تعاملی مهندسین مشاور سرور و شاپ دکو
محل پروژه: پیروزی، کوکاکولا، خیابان دهقان

طراحی فست فود

فست فود آقای حسنی واقع در خیابان پیروزی در تاریخ 01/06/1399 توسط تیم معماری سرور، خانم مهندس الهه نوسرایی و آقای مهندس قاسمی شروع به طراحی گردید. پروژه در مرحله قبل از تخریب وارد دفتر شد و همزمان با فرآیند طراحی، تخریب صورت گرفت. در ابتدا طبق روند کاری مجموعه بصورت آنلاین، طی تعاملی با کارفرما، توسط رابط کاربری بخش طراحی، ابعاد و اندازه های مورد نیاز جهت طراحی فست فود، گرفته شد و سپس مدل سازی و پلان اولیه وضعیت موجود توسط تیم طراحی در نرم افزار رویت 2020 انجام شد. فضای موجود، پلان مستطیل شکلی با ابعاد 2.60 در 8.10 متر بود. دغدغه اصلی طراحی به دلیل کوچک بودن فضا، جانمایی لوازم آشپزخانه با بهترین عملکرد، جانمایی فضای نشستن، کانتر و صندوق بود.


طراحی فست فود

12 واریانت جانمایی پلان طبق نیاز کارفرمای محترم و نمونه های مورد پسند ایشان که برای ما ارسال کرده بودند، برای کارفرما ارسال شد. مطالعه استاندارد های طراحی جهت چیدمان آشپزخانه ی فست فود، فضای مورد نیاز جهت کار در آشپزخانه صنعتی و استاندارهای مورد نیاز جهت پخت و پز، قرارگیری دستگاه های لازم جهت تهیه پیتزا و ساندویچ طبق خواسته کارفرما و همچنین استاندارد های چیدمان محل صرف غذا و تحویل غذا، انجام شد. دستگاه های لازم کارفرما، فر پیتزای ریلی که طی فرآیند طراحی با فر پیتزای صندوقی تعویض گردید، تاپینگ جهت آماده سازی غذا به عنوان میز کار و محل قرار گیری مواد غذایی، یخچال مواد غذایی، یخچال نوشابه، گریل ذغالی و چدنی، دو عدد سرخ کن و یک عدد بخارپز،هود و همچنین سینک جهت شست و شوی ظروف و تعدادی کابینت جهت قرارگیری ظروف، نان و مواد غذایی خشک در آشپزخانه جانمایی گردید.
  یکی از ایده های عملکردی پلان قرارگیری وسایل پخت و پز بصورت جزیره ای در وسط فضا بود. این ایده از نظر عملکردی چندان مناسب نبود زیرا تعداد جای نشستن کمتری نسبت به زمانی که وسایل آشپزخانه در کنار دیوار قرار می گرفت، تعبیه می شد. همچنین دراین حالت یخچال نوشابه، تاپینگ و صندوق در حالت مناسبی از لحاظ عملکردی نبودند.


طراحی پلان فست فود
طراحی پلان فست فود
طراحی پلان فست فود
طراحی پلان فست فود مدرن
طراحی پلان فست فود مدرن

طراحی فست فود با توجه به عملکرد و استفاده مناسب از فضا آغاز شد و سپس به فرم رسید. در طراحی فرمی ما سعی داشتیم نهایت سعی خود را برای بزرگتر نشان دادن فست فود مورد نظر، نماییم. ساختار پارامتریک سقف با خطوط ایجاد شده در دیواره ها تناسبات بین این دو عنصر را هماهنگ کرده. در طراحی سقف سعی بر آن شده با توجه به محدودیت های موجود حرکت و تکرار را که حس عمق را القا می کند، ایجاد نماییم. سعی شده تمامی عناصر دیگر از جمله نورهای خطی با فرم پارامتریک حرکت کند و در حین عملکردی بودن ، زیبایی چشمگیری را به همراه داشته باشد. همچنین با قرار دادن آینه هایی روبروی هم، استفاده از کاشی های نسبتا روشن با طرح بتن سعی کردیم فضا را بزرگ تر نشان دهیم. انتخاب متریال کف و دیوار، با توجه به کیفیت در دوام و قابلیت شست وشو با راهنمایی فروشنده کاشیران، انتخاب گردید. از متریال کورین برای کانتر، به دلیل مقاومت و دوام بالا، رنگ بندی متنوع، سبکی و قیمت مناسب نسبت به سنگ طبیعی، ضدآب، ضد حرارت، ضد اسید و مواد شیمیایی، ضد قارچ و باکتری، قابلیت ترمیم همیشگی، استفاده شد. برای میز و صندلی ها نیز از ترکیب متریال ام دی اف و آهن استفاده شده است. مدل سازی و رندر طراحی فست فود در نرم افزار تری دی مکس جهت ارائه به کارفرما انجام گردید. همچنین نقشه های فاز دو در نرم افزار رویت جهت اجرای فست فود، بصورت نقشه های چاپ شده به کارفرما ارائه گردید. در نهایت، متره و برآورد متریال مصرفی و نورخطی با برآورد قیمت های تمامی اجزای طراحی توسط مجریان و فروشندگان تیم شاپ دکو به کارفرما ارائه گردید.


طراحی دیتیل فست فود

به علت کوچک بودن عرض فضا میز و صندلی ها متحرک در نظر گرفته شد تا در صورت نیاز باز و بسته شود، طبق خواسته کارفرما قصد بر این بود تعدادی میز و صندلی در گذر چهار متری روبروی فست فود جهت صرف غذا قرار گیرد و فضای نشستن در داخل فست فود الویت طراحی نبود با این حال ما تعداد چهار صندلی جهت صرف غذا در داخل فست فود در نظر گرفتیم. در قسمت ورودی به ترتیب، صندوق جهت سفارش و تحویل غذا در شرایط وجود ویروس کرونا قرار گرفته است که مشتریان بتوانند بدون وارد شدن به فست فود غذای خود را تحویل بگیرند. همچنین یخچال نوشابه در قسمت ورودی و زیر کانتر قرار گرفته است.


 طراحی فست فود
طراحی سقف فست فود

مولف: الهه نوسرایی



دانش فنی مشابه



نظرات کاربران ، پرسش و پاسخ