10348
طراحی دکوراسیون داخلی به سبک روستیک
بی شک در عصر ماشین و تکنولوژی که استفاده از آن اجتناب ناپذیر است انسانها بعداز کار و تلاش روزانه و اغلب پس از یک روز پر تنش کاری نیاز به آرامش دارند و چه پناه و پناهگاهی آرامش بخش تر از " خانه " و یا "طبیعت" ؟ و چه شرایطی ایده آل تر از تلفیق این دو در کنار هم ؟
در دکوراسیون داخلی به سبک روستیک که هدف آن در واقع آشتی انسان با طبیعت است ، نوعی سادگی فارغ از دغدغه و لبریز از آرامش در فضا احساس می شود و استفاده از مواد و متریال هایی که ارمغان طبیعت هستند حس صمیمیت و راحتی در مکان را بوجود می آورند. با استفاده ازین سبک آرامش را به گوشه گوشه ی منزل خود گره بزنید. در صورت تمایل تیم مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران مفتخر است شما را در زمینه ی طراحی دکوراسیون داخلی همراهی نماید.
گام اول برای شروع طراحی دکوراسیون داخلی یک فضا انتخاب سبک دکوراسیون مناسب براساس نیاز و روحیات کارفرما می باشد. از مهم ترین ویژگی هایی که در طراحی دکوراسیون داخلی باید به آن توجه داشت ایجاد احساس آرامش در افراد و حس همزاد پنداری با فضا می باشد و درین راستا سبک روستیک چون الهام گرفته از طبیعت می باشد و طبیعت مادر انسان هاست ، بنابراین براحتی این حس تعلق خاطر را در فرد زنده نگاه میدارد.

سبک روستیک چیست ؟
سبک روستیک، سبکی از معماری و طراحی است که در آن از مواد و متریال طبیعی ، به گونه ای که کمترین دستکاری ای در آنها صورت گرفته باشد و هچنین از لحاظ فرم و بافت الهام گرفته از طبیعت باشند ، استفاده می شود. فضای روستیک حس و آرامش طبیعت را به داخل خانه دعوت می کند ، بنابراین زیر بنای سبک روستیک همواره طبیعت و استفاده از مواد طبیعی می باشد که می کوشد سرزندگی و نشاط را دل افراد زنده نگه دارد.
متریال های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی به سبک روستیک
مصالحی که روزی گذشته گان ما برای ساخت و ساز خانه به کار می بردند امروزه در قالب دکوراسیون روستیک تبدیل به مد روز شده و طرفداران زیادی نیز دارد. سبکی که در اساس طبیعت گرا ، بی تکلف و صمیمی و در دنیای پرهیاهوی امروز بشدت آرامش بخش است.
سبک روستیک علاقه زیادی به مصالح طبیعی و روستایی و تکنیکهای سنتی دارد که مناسب ساخت فضاهای تفریحی و منازل ویلایی است در سبک روستیک مصالحی مانند چوب ، آجر، منسوجات و... بکار میرود و هدف آن انعکاس ذات طبیعت یعنی آرامش بخشی به خانه است.
چوب
چوب از بنیادیترین موادی است که در سبک روستیک استفاده میشود. هر چه چوب حالت طبیعی و خام تری داشته باشد، صحه ی بیشتری بر فضاسازی محیط می گذارد . کاج از بهترین منابع است چرا که گرهها و خلل و فرج آن حالت طبیعی به محیط میبخشد. از دیگر درختهایی که در سبک روستیک جلوه بسیار دارد، تبریزی است. میتوان از تنه تبریزی به طور یک تکه به منظورهای متفاوت استفاده کرد..
از چوب میتوان در طیف وسیعی از وسایل یک فضای روستیک استفاده کرد از جمله مبلمان، در و پنجره، کف، سقف و غیره. استفاده از تیرهای چوبی بلند در سقف، حالتی از خانههای قدیمی در دل طبیعت را زنده میکند که خود بیانگر این سبک است.
سنگ
ازسنگ کوه و یا رودخانه میتوان در جایگاههای متفاوتی در یک فضای روستیک استفاده کرد مثلاً میتوان از آن شومینه ساخت و یا کف یا دیوارها را با آن پوشاند. بافت نخراشیده و ناهموار سنگ تأثیر بصری بسیار قوی دارد که احساسی روستیک در فضا ایجاد میکند.
منسوجات
پارچه، چه در نقش پرده و چه برای پوشاندن مبلمان میبایست از اصول سبک روستیک یعنی سادگی، خام و طبیعی بودن پیروی کند. استفاده از پارچههای دست بافت که حالت صنایع دستی دارند، گزینه ی بسیار مناسبی برای یک فضای روستیک است. استفاده از گلیم و جاجیم و پارچههای گونی بافت برای پوشش مبلمان و در جاهایی که نیاز به بافتی ظریفتر است، استفاده از کتان پیشنهاد می شود . فراموش نشود که چرم همواره گزینهای مناسب از نظر بصری برای استفاده در فضای روستیک است چرا که احساسی برگرفته از طبیعت در فرد ایجاد میکند.
فلز و سفال
فلز چنان چه براق نباشد و جلوهای مدرن و امروزی نداشته باشد میتواند در فضای روستیک به درستی بنشیند. استفاده از چراغهای قدیمی مشبک از جنس قلع و مس، اجسام تزیینی قلع اندود شده به خصوص دست ساز میتواند جلوهای در خور توجه به فضای روستیک ببخشد.به طور کلی سبک روستیک یادآور طبیعت است. با سرعت بالای زندگی امروز و دغدغهها و نگرانیهایی که تبعاً به دنبال خود دارد، فضای خانهای که الهام بخش طبیعت باشد و یادآور روزگار آرام و پر از صلح و صفای گذشته، بسیار شایسته و مقتضی حال است .
از جمله مثالهای ملموس کاربرد این سبک میتوان به میز و صندلی و جزیره ی آشپزخانه ، کابینت ، کانتر و میز بار ، سرویس خواب ، میز تحریر ، کافی تیبل ، قفسه ها ، بک گراند تلویزیون ، لوازم و اکسسوری های تزیینی از جنس چوب و ام دی اف ، کتابخانه ، ظروف سفالی و... اشاره کرد.
همچنین استفاده از فرش هایی که از الیاف طبیعی بافته می شوند ، گلیم ، گبه ، حصیر و... ترکیبی طبیعت گرایانه بوجود می آورند که تکمیل کننده ی جزییات در سبک روستیک هستند.
در سبک روستیک سنگ های طبیعی نیز چه بعنوان تزیینی و چه ساختاری کاربرد فراوانی دارند. از سنگها روی دیوار ، کف ، ستون ، شومینه و... استفاده میشود .
انتخاب مبلمان هماهنگ با این سبک مانند لوازم قدیمی خصوصا وسایل چوبی ، چرم ، پارچه و... در انتخاب این وسایل باید طبیعت را الگو قرار داد.
کاربرد لوازم دکوری متناسب با سبک روستیک
هر سبکی از دکوراسیون داخلی ، لوازم و اکسسوری های خاص و هماهنگ با خودش را دارد که ماهیت آن سبک را مشخص میکند. لوازم دکوری با افزودن جزییات موجب هویت بخشی به دکوراسیون داخلی خانه و روح بخشیدن به آن می شوند. در سبک روستیک نیز نیاز است از دکوری هایی هماهنگ با ماهیت این سبک استفاده شود ، دکوری هایی از دل طبیعت !
یکی از شیوه های تزیین درسبک روستیک استفاده از هنر پتینه کاری بر روی لوازم و یا دیوار هاست. با استفاده از پتینه می توان سطوحی بافت دار ایجاد کرد و فضا را از یکنواختی نجات داد.
استفاده از صنایع دستی در اشکال و انواع مختلف مانند ظروف سفالی و... نماینده ی سبک روستیک در دکوراسیون هستند .
استفاده ی مجدد از لوازم و وسایل قدیمی و همچنین تغییر کاربری وسایل قدیمی در این سبک متداول بوده و به حفظ طبیعت کمک می کند ولی این امر به این معنی نیست که فقط باید از وسایل قدیمی بهره برد، برعکس میتوان ترکیبی خلاقانه از نو و قدیمی را کنار هم به نمایش کشید که نهایتا طبیعت الگوی اصلی شکل گیری آن باشد.
در طراحی دکوراسیون داخلی و با رعایت اوصول و قواعد طراحی میتوان از تلفیق سبک ها نیز بهره برد ، تلفیق سبک روستیک و مدرن در منزل با توجه به تضادی که با یکدیگر دارند ، کاری جذاب و خلاقانه است. کنتراستی که این دو سبک در کنار هم ایجاد می کنند باعث می شود شاخصه های هر سبک در کنار دیگری با جلوه ای قوی تر و تاثیر بیشتر خودنمایی کند .
رنگ در دکوراسیون داخلی به سبک روستیک
سبک روستیک ، پالت رنگی مخصوص به خود را نیز دارد ، رنگهایی طبیعی ، متنوع ، گرم و لطیف از دل طبیعت ! رنگ پوست درختان ، سنگ و خاک و تنالیته ی رنگی ِ قهوه ای نقش اصلی را در بازی رنگها در سبک روستیک ایفا می کنند. در سبک روستیک معمولا از رنگهای تند و براق استفاده نمی شود .
باید در نظر داشت انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی به سبک روستیک تنها محدود به رنگ قهوه ای نمی شود و درین سبک میتوان از رنگهای روشن نیز استفاده کرد. رنگهایی مانند طلایی ، آبی ، فیروزه ای کم رنگ و همچنین تنالیته های متفاوتی از سبز ، کهربایی ، قرمز چرک و ... جز رنگهای پرکاربرد در سبک روستیک هستند.
در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک روستیک می توان به شکل خلاقانه ای از ترکیب رنگها بهره برد و جذابیت بصری فضا را بهبود بخشید ، ترکییب رنگهای قهوه ای ، کرم و طیف های روشن آن (مانند سفید) ، ترکیب رنگهای قهوه ای ، آجری ، زیتونی در کنار رنگهای شکلاتی و خاکستری و همچنین ترکیب طیف های مختلف رنگ سبز در کنار قرمز های سرد ( مانند شاتوتی ، آلبالویی) و قرمز های گرم (مانند خرمالویی یا قرمز-قهوه ای ) .
مزایای طراحی دکوراسیون داخلی به سبک روستیک
در سبک روستیک میتوان حداکثر استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر را به عمل آورد و استفاده از منابع تجدید ناپذیر را به حداقل رساند .
سبک روستیک حداکثر هماهنگی و همگونی را با طبیعت و به تبع آن آرامش بخش بودن فضا برقرار می سازد .
الگوی طراحی در سبک روستیک استفاده از مصالح طبیعی و بوم آورد بوده و تا حد امکان از مصالح مصنوعی دوری می کند .
در نهایت استفاده از سبک روستیک در دکوراسیون داخلی به دلیل کاربرد مواد و متریال های طبیعی ، به ساخت و سازی اقتصادی منجر میشود .
تهیه و تنظیم خانم مهندس پردیس دلکش ، مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران