انتخاب کفپوش مناسب برای خانه، یکی از مهمترین المانهای دکوراسیون منزل است. کفپوش خانه در روح کلی خانه تاثیر زیادی دارد، پس در انتخاب آن باید بسیار دقت کرد. در هنگام انتخاب و خرید کفپوش عواملی مانند سلیقه شخصی، میزان بودجه، مقاومت در برابر آتشسوزی، نمای مناسب و نوع زیرسازی دخیل هستند. بنابراین بهتر است قبل از خرید کفپوش با انواع آن آشنا شویم.
Laminate and Parquet Flooring
این کفپوشها جزو کفپوشهای چوبی هستند و از چوب درختانی مانند بلوط، گردو و گیلاس ساخته میشوند. گرمابخشی متریال چوب و نزدیکی ساختار آن به طبیعت باعث شده تا استفاده از این متریال به عنوان کفپوش ساختمان محبوبیت پیدا کند. کفپوشهای چوبی در واقع یا از چوب طبیعی ساخته شدهاند و یا الیاف چوب فشرده هستند. پارکت، لمینت و ترموود رایجترین متریالهای موجود در بازار هستند که تحت عنوان کفپوشهای چوبی به فروش میرسند. این کفپوشها اگر کامل از چوبهای جنگلی ساخته شده باشند پارکت و اگر از یک یا دو لایه نازک امدیاف ساخته شده باشند، لمینت نامیده می شوند.
Ceramic Flooring
کفپوشهای سرامیکی را میتوان یکی از بهترین و مقرونبهصرفهترین انواع کفپوش ساختمان دانست. چرا؟ زیرا تنوع بسیار بسیار زیادی دارند، با قیمتهای مختلفی در بازار موجود اند، امکان چیدمان متنوعی در این نوع از کفپوشها وجود دارد و نگهداری از آنها آسان است. این کفپوشها از خاک رس و سفال درست میشوند و در دو نوع بدون لعاب و لعابدار به صورت مات و براق وجود دارند. کفپوشهای سرامیکی طرح چوب، کفپوشهای سرامیکی طرح سنگ و کفپوشهای سرامیکی طرح آجر نمونههایی از طرحها و مدل های کفپوش سرامیکی هستند که در طراحیهای مختلف به کار برده میشوند.
Mosaic Flooring
موزاییک به عنوان یکی از قدیمی ترین کف پوشها شناخته میشود که استفاده از آن سابقه ای طولانی دارد. موزاییک در حقیقت کفپوشی متراکم از بتن است که تراکم خود را از لرزش و پرس به دست آورده است. کفپوشهای موزاییکی از سیمان، پودر سنگ، آب و ماسه در ابعاد و طرحهای مختلف ساخته شده است. موزاییک انواع مختلفی دارندمیتوان به موزاییک معمولی ویبره ای، سیمانی، سنگ دار، پلاکی و شیاردار و شسته و .. اشاره کرد.
Stone Floor
سنگ طبیعی از جمله انواع کفپوشهای ساختمانی بسیار لوکس و لاکچری به حساب میآیند. رایجترین کفپوشهای سنگی شامل سنگ مرمر، سنگ تراوتن، سنگ گرانیت، سنگ کورین و سنگ کوارتز هستند که به عنوان یکی از لوکسترین انواع کفپوش ساختمان هم در فضاهای داخلی و هم در فضاهای بیرونی استفاده میشوند. کفپوشهای سنگی بر اساس ردهی کیفی، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب و مدلشان قیمتهای مختلفی دارند که برای فضاهای مختلف مناسب هستند. مثلا مرمر سنگ خنکي است و حرارت را به راحتي جذب نمیکند و برای مناطق گرمسير بسيار مناسب است. از کفپوش سنگ میتوان در نقاط مختلف منزل مثل اتاق خواب، پذيرايی، حمام، آشپزخانه و حتی محوطههای خارجی منزل استفاده کرد.
Concrete Floor
کفپوش بتنی بر اساس استاندارد ۷۵۵ ملی ایران تولید می شود و برای کف سازی پارک ها ، معابر شهری و … مورد استفاده قرار می گیرد . کفپوش های بتنی دارای خاصیت ضدسایش و مقاوم در مقابل تغییرات جوی می باشند . کف پوش های بتنی انواع مختلفی دارد مانند کف پوش ضد سایش: این کفپوش ها دارای سطح شیار دار هستد که برای نابینایان مناسب است ، کف پوش از پیش ساخته شده: مناسب برای کار فوری هستند ، کف پوش پرسی: دارای رنگ های مختلف هستند ، کف پوش آراکس: استحکام بالایی دارند، کف پوش پازلی: از این نوع کف پوش در پیاده رو ها و معابر استفاده می شود ، کف پوش پیاده رو: این نوع از کفپوش ها شامل کفپوش های طرح آی ، کنگره ، پازلی ، و … می باشند ، کف پوش طرح سنگ : ظاهری مشابه سنگ فرش دارند و در طرح ها و رنگ های مختلف تولید می شود. کف پوش پی وی سی : امروزه در کشورهای پیشرفته و صنعتی، کف پوش پی وی سی، به عنوان کالایی پرکاربرد برای بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی و معماران در نظر گرفته می شود، علی الخصوص استفاده از این کفپوش های پی وی سی برای افرادی که طراحی داخلی فضاهای پر رفت و آمد مانند باشگاه ها، فروشگاه ها و فضاهایی که نیازمند تمیزی هستند مانند بیمارستان ها را بر عهده دارند. از لحاظ کیفی کفپوش های پی وی سی در مقایسه با سایر کفپوش هایی که امروزه رایج تر هستند مانند انواع موکت ها، سرامیک ها، چوب ها و لمینت ها کاربرد بیشتری داشته است و شهرت آن روز به روز بیشتر و بیشتر می شود.
Three-dimensional floor
امروزی در تزیین دکوراسیون داخلی منزل از انواع کفپوش های سه بعدی استفاده می شود. این کفپوش ها در عین زیبایی, جذابیت خانه را بیشتر می کنند. ایده های بسیاری برای طراحی کف پوش سه بعدی وجود دارد. این کفپوش ها را می توان برای تزیین اتاق خواب, تزیین اتاق نشیمن و طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه و … استفاده نمود.
Thermowood Flooring
کف پوش فضای باز می تواند یک پوشش تقریباً دائمی برای کف خانه یا تراس یا روف گاردن باشد که تأثیر زیادی در زیبایی و راحتی آپارتمان، تراس و نورگیرهای شما خواهد داشت. کفپوش فضای باز باید با دوام باشد، کفپوش فضای باز باید قابلیت شستشو با آب و مواد شوینده را دارا باشد ، کفپوش فضای باز بهتر است حداقل هزینه نگهداری را در پی داشته باشد، کفپوش فضای باز باید مقاومت به آتش و گسترش آتش ،عایق گرما و سرما ، مقاوم به سایش ، مقاوم به حشرات، قارچ ها و میکروب ها باشد. استفاده از کفپوش های فضای باز ترمووود می تواند انتخاب اول شما باشند.چون این کفپوش ها با ویژگی های بی شماری که دارند می توانند نماینده خوبی برای انزژی مثبت آمده از طبیعت در دکوراسیون خانه شما باشند.کف پوش های چوبی که برای نورگیر و بالکن( تراس) خانه استفاده می شوند، مشخصات متفاوت تری نسبت به کف پوش های داخلی دارند و بزرگ ترین تفاوت آنها مقاومت بیشتر در مقابل نور ، عوامل برودتی و رطوبت است. افرادی که از بالکن خود به عنوان پاسیو یا باغچه کوچک استفاده می کنند می توانند کف بالکن خود را با کف پوش های چوبی پوشش دهند تا طبیعت زیبای بالکن جذاب تر از قبل دیده شود. با توجه به مساحت کوچکی که بالکن های امروزی دارند. تغییر کف پوش بالکن هزینه زیادی روی دست شما نمی گذارد و نصب آن هم زمان زیادی نمی برد ولی تنوع و زیبایی که در دکوراسیون بالکن شما حاصل می شود غیر قابل تصور است؛ به علاوه بالکن های کوچک بعد از کف پوش شدن به مراتب بزرگتر از قبل به نظر می رسند و این آرامش شما را افزون خواهد کرد. از تراس گرفته تا پشت بام و بالکن ها و از کناره استخر تا فضای باز در باغ ها و داخل سونا ،می توان با استفاده از کفپوش های چوبی مخصوص فضای باز ،فضایی آرامش بخش و طبیعی را به دست آورد.کف پوش با سیستم موزاییکی به شما امکان می دهد که ایده های تزیینی خود را به واقعیت تبدیل نمایید. این محصول برای استفاده در فضای بیرون ساختمان بهینه سازی شده و در مقایسه با روش های سنتی علاوه بر مقاومت و پایداری در هر شرایط آب و هوایی، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
مقالات مشابه