طراحی اصولی معماری مهد کودک ها در جهت ارتقاء توانایی های ذهنی، فیزیکی و خلاقیت کودکان می باشد. تقویت احساسات بصری، لامسه و غیره موجب شناخت بهتر کودک از محیط اطراف خود می شود به همین منظور معماری مهد کودک ها باید با شناخت و مطالعه در مورد روانشناسی کودک باشد.
اولین مهد کودک ها در اوایل قرن نوزدهم در آلمان پدید آمدن و از همان ابتدا نظریه پردازان در مورد محیط مهد کودک ها با شرایط روانشناسی کودکان تحقیقات گسترده ای انجام می دادند.با آغاز قرن بیستم مطالعات بسیاری در مورد معماری مدرن در مهد کودک ها با توجه پیشرفت سریع جهان همراه شد.
محیط مهد کودک ها باید به گونه ای باشد که پاسخ گوی نیاز های همه جانبه کودکان باشد و مستقیما با برنامه های آموزشی مرتبط باشد. در طراحی مدرن مهد کودک ها پلان به دو بخش کلی فعالیت ها ساختار یافته یا برنامه ریزی شده و فعالیت های بدون ساختار یا آزادانه کودک تقسیم می شود.
به همین منظور طراحی پلان باز که در برگیرنده هر دو نوع فعالیت است در طراحی مدرن مهدکودک کاربرد دارد اما می توان با پارتیشن های جدا کننده و متحرک ، پوشش های مختلف کف، نور و رنگ در تقسیم بندی فضاها استفاده کرد. البته در نظر گرفتن فضاهای خصوص برای کودکان در طراحی پلان های باز می تواند برای آنها جذاب باشد. همتراز با اهمیت طراحی پلان و در نظر گرفتن پویایی و سیرکولاسیون حرکتی، طراحی داخلی و دکوراسیون مهد کودک نیز حائز اهمیت است زیرا این موضوع باعث ارتباط برقرار کردن کودک با محیط می شود.
در کنار سایر اصولی که باید در طراحی معماری مهد کودک ها رعایت کرد، ارگونومی کودکان جایگاه ویژه ای دارد. به طوری که پنجره ها باید در سطح دید افقی کودک و ارتفاع پله ها مناسب برای قدم برداشتن کودک باشد و یا سرویس های بهداشتی مناسب قد کودکان طراحی و اجرا شوند و سایر موارد این چنینی که در استفاده وبرقرار کردن ارتباط با محیط موثر هستند.
همان طور که در ابتدا گفته شد آشنا بودن معمار به روانشناسی کودک در هنگام طراحی مهد کودک حائز اهمیت است. یکی از مواردی که در آموزش و یاد گیری کودکان اهمیت دارد در کنارهم قرار گرفتن تضادها برای شناخت بهتر هر کدام است مانند فضای بیرون ودرون، کم وزیاد ، بالا و پایین، نظم و هرج و مرج، خالی و پر و ... که تمامی این موارد با به کار گیری رنگ، نور، متریال و حتی فرم در هنگام طراحی مهد کودک ها قابل طراحی و کاربرد دارد.
و از موارد دیگری که می توان به آن توجه کرد اهمیت بازی برای رشد و ارتقاء ذهن کودکان است. به همین منظور می توان کل ساختمان را یک فضای غول پیکر برای بازی و حتی راهرو ها و فضاهایی که به نظر می آید به این منظور مناسب نیستند را جهت بازی کودکان طراحی کرد .
با توجه به رشد اقتصادی چین و نفوذ آن در جهان و در کنار آن روابط اقتصادی نزدیک ایران با چین از گذشته تا به امروز، نیاز آموختن زبان چینی به عنوان زبان دوم را دو چندان می کند. حال با توجه به اینکه آموزش زبان دوم از کودکی باعث نهادینه شدن آن در ذهن می شود موجب شده است مهد کودک هایی تحت عنوان مهد کودک بین المللی دوزبانه چینی شکل بگیرند تا کودکان علاوه بر این که سایر مهارت های لازم برای زندگی در آینده را می آموزند، با جهت جریان جهانی نیز در آینده به روز باشند.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام در مهد کودک دوزبانه چینی می توانید با شماره تماس 09126868123 تماس حاصل فرمایید.
مقالات مشابه