طراحی معماری موزه
طراحی معماری موزه دیدار آشنا با هدف طراحی معماری موزه ای که در آن تمام گالری ها زنده و پویا بوده و در طول سال بازدید کننده ی خود را داشته باشد آغاز شد.
طراحی معماری گالری
به منظور رسیدن به فضایی که دارای گالری های متنوع و پویا باشد، به جای رفتن به موزه و دیدن آثار هنری، به موزه می رویم و این بار خود خالق اثر را ملاقات میکنیم. دیدن کسی که یک اثر هنری را جلوی چشم شما خلق کند هدف اصلی طراحی معماری موزه دیدار آشنا می باشد. طراحی معماری موزه از 7 گالری اصلی تشکیل شده است. تمام گالری ها دارای موضوع زنده هستند. در گالری اول موضوع طبیعت کوهستان و آسمان بالای آن است که در طول سال مانند تابلو ایست که در هر فصل سال تصویر متفاوتی از خود نشان می دهد. گالری دوم به سمت منطقه ای در نزدیکی ساختگاه طرح قرار دارد که در تضاد کامل با منطقه طراحی است. بافتی در هم تنیده از ساختمان ها و مردمانی که زندگی متفاوتی از بافت منطقه ولنجک دارند. گالری سوم محل دید به آسمان است. گالری چهارم محل استراحت است که با قرار دادن درختی در فضا رنگ و بوی فضا تغییر کرده است.
گالری پنجم فضای نقاشی آزاد است. بازدیدکنندگان می تواند در فضاهایی که برای نقاشی قرار داده شده است اثر هنری خود را خلق کرده و با آویزان کردن آن در معرض بازدید قرار دهند. در این فضا قابلیت نقاشی بر روی کف، دیوار و سقف فراهم شده است.
گالری ششم نظرگاه است که گالری متحرکی است که با قرارگیری بازدید کنندگان بر روی صفحه ای متحرک بالا رفته و دید کلی از شهر تهران را خواهند داشت. گالری هفتم که اصلی ترین و مهمترین قسمت طراحی معماری موزه است در انتهای راهروها و انتهای زمین واقع شده است. فضای بزرگی که درون آن درختی بزرگ قرار دارد که ریشه آن در زمین است. این درخت در فصول مختلف رنگ و بوی متفاوتی به فضا میدهد و حسی متفاوت در فضا ایجاد می کند. در این فضا محلی برای نشستن وجود ندارد و عمر و زمان به خوبی مشاهده می شود.
تمام گالری ها با راهروهای زیرزمینی به هم متصل شده اند و در قسمت هایی نورگیری از سقف قرار داده شده است. در طول راهروها سعی برآن شده است که آمادگی ورود به گالری ها فراهم شود. به منظور درک بهتر فضاها ماکتی با اسکیل 1 به 200 طراحی و ساخته شده است.
طراحی معماری فضای فرهنگی