اشتراک گذاری با
در ابتدا از محل پروژه بازدید انجام شد. ابعاد لازم برداشت و چند تصویر از محل گرفته شد. کارفرما خواسته های خود را اعلام کردند که به صورت زیرمی باشد. برای طراحی پلان ویلا رعایت چند نکته الزامی است ۱. از آنجا که در نما سیمان زده شده و پنجره ها جوش خورده محل تراس ها و پنجره ها نباید تغییر کند. ۲. وید موجود باید به حداقل کاهش پیدا کند و فضای مفید در هر دو طبقه بصورت قابل توجهی بیشتر شود. ۳ این امکان بررسی شود که آیا می توان برای افزایش فضای مفید در طبقه دوم پلکان ورودی به طبقه سوم از نوع پلکان ساده در محل بالکن جنوبی در نظر گرفته شود. بعد از بازدید و برداشت از محل، فرآیند طراحی پلان با در نظر گرفتن خواسته ها و نیاز های کارفرما شروع شد. چند واریانت پلانی، جهت بررسی کارفرما و اعلام نظرات ایشان ارسال گردید. در ادامه واریانت های پلانی با ذکر نقاط قوت و ضعف هر کدام آورده شده است.
در واریانت اول طراحی پلان، اولین پله کمی جلوتر از نورگیر قرار گرفته است تا فضا سرگیر نشود. پله در محل درب سرویس بهداشتی زودتر جمع می شود، که این باعث کم شدن عرض نورگیر تا ۱ الی ۱.۲ متر و بنابراین افزایش مساحت مفید در هر دو طبقه می شود. این افزایش مساحت، در طبقه ی اول فضای آشپزخانه و در طبقه ی دوم فضای اتاق خواب شمالی را بزرگ تر کرده است. در پلان طبقه ی دوم، تیغه چینی های داخلی کمی تغییر کرده اند تا نشیمنی بزرگ تر و به شکل مربع داشته باشیم. همچنین در این واریانت، آشپزخانه ی کثیف( مطبخ) در نظر گرفته شده است. علل عدم تایید این واریانت، به صورت زیر می باشد. الویت کارفرمای محترم، داشتن فضایی باز و یکپارچه در طبقه ی اول بود بنابراین فضایی که به آشپزخانه کثیف تخصیص داده شده بود، جز الویت های ایشان نبود. همچنین دیواری که فضای آشپزخانه و پله را جدا کرده بود، باعث بسته شدن فضای پله و در نتیجه دید نداشتن از قسمت نشیمن به پله شده بود.
در واریانت دوم طراحی پلان، مدل پله متفاوت با پله ی واریانت اول است، که نتیجه ی این تفاوت، کوچک شدن فضای نورگیر و بزرگ شدن فضای آشپزخانه می باشد. و دید پله و آشپزخانه بازشده است. قسمت انتهایی حیاط پروژه بالا اومده و برای رسیدن به این قسمت پله ای در سمت شرق ساختمان در نظر گرفته شده است و یک در پشتی به قسمت اندرونی آشپزخانه از حیاط خواهیم داشت. پلان طبقه ی دوم تغییراتی کرده است. اضافه شدن یک آبدارخانه به طبقه ی دوم و دو خواب بزرگ تر شده اند و هر دو مستر هستند. بالکن جنوبی نیز بزرگ تر شده است. درب بالکن شمالی دراتاق خواب قرار گرفته شده است و ابعاد نشیمن در این طبقه بزرگ تر شده است و مربع شکل می باشد. همچینن قسمتی مخصوص به تلویزیون در این طبقه در نظر گرفته شده است.
در واریانت سوم طراحی پلان، در قسمت ورودی تفاوتی ایجاد شده است که مهمترین ویژگی این واریانت می باشد. ورودی اصلی ساختمان کامل تعریف شده است، جا کفشی در سمت راست و سرویس در سمت چپ قرار گرفته است. در طبقه اول سه فضای اصلی برای مبله کردن در نظر گرفته شده است. تغییری که در پلان طبقه ی دوم این واریانت ایجاد شده است ناشی از تغییر مدل پله می باشد. یکی از اتاق خواب ها مستر می باشد و دیگری از حالت مستر خارج شده است. در این طرح آبدارخانه حذف شده است و یک سرویس بهداشتی در این طبقه در نظر گرفته شده است. فضای آبدارخانه در واریانت بعدی به طرح افزوده شده است، زیرا یکی از مشکلات این واریانت طبق نظر کارفرما حذف شدن آبدارخانه بود.
در واریانت چهارم، نکات مثبت واریانت های قبلی در نظر گرفته شده است. این واریانت چند مشکل جزیی داشت یکی از مهمترین آن ها در ادامه توضیح داده شده است. طبق خواسته ی کارفرما، در طبقه دوم اتاق خواب شمالی به صورت چند منظوره باشد، به این معنی که هم به عنوان اتاق خواب و هم به عنوان نشیمن از آن استفاده شود، بنابراین دیوار بین اتاق خواب و نشیمن حذف شود. سایر فضاها در این واریانت مورد قبول کارفرمای محترم بود. واریانت پنجم، پلان نهایی این کار می باشد.
در این واریانت، فضایی در قسمت شمالی پلان در نظر گرفته شده است که طبق خواسته ی کارفرما هم به عنوان اتاق خواب و هم به عنوان نشیمن مورد استفاده قرار می گیرد. این دو فضا به واسطه ی یک جداکننده ی متحرک از هم جدا شده اند. آبدارخانه که در واریانت های قبلی تعبیه شده بود در این واریانت نیز در نظر گرفته شده است. به طور کلی این واریانت، مزیت های همه ی واریانت های پیشین را دارد، در طبقه اول دید به پله، باز بودن فضا، سه فضا با قابلیت مبله کردن، تعریف ورودی و جانمایی جاکفشی در آن قسمت، قرار گرفتن سرویس بهداشتی در ورودی از مزیت های واریانت های قبلی بود. این واریانت، طرح نهایی این پروژه می باشد.
تصاویر اجرا شده از پله طراحی شده در واریانت 5 که با متریال آهن و کف پله های چوب روس ساخته شده است.