×

طراحی و اجرای پوشش سقف تالار پذیرایی نها

  1616  
طراحی و اجرا پوشش سقف تالار نها

نام کارفرما: بخش خصوصی

محل پروژه: خیابان فرشته

کاربری: عمومی

وضعیت: در دست طراحی

پروژه پوشش سقف تالار عروسی نها

اجرای سقف حیاط
اجرای سقف حیاط
طراحی سایبان حیاط
طراحی سایبان حیاط
ساخت سازه فولادی پوشش تالار عروسی
ساخت سازه فولادی پوشش تالار عروسی

پروژه پوشش سقف تالار عروسی نها با توجه به محدودیت های موجود اعم از وجود درختان قدیمی در فضا و همچنین امکان استفاده از فضای پشت بام برای ستون گذاری به دلیل عدم مقاومت سازه ساختمان به بار اضافی و فضای روف گاردن در پشت بام وجود نداشت.

در ابتدا با توجه به محدودیت های طراحی که وجود داشت چندین ایده اولیه بررسی شد که در ادامه به آنها می پردازیم:

واریانت اول
استفاده از مقطع طولی به دلیل سنگین بودن سازه امکان پذیر نبود و تنها مقطع عرضی مورد بررسی قرار گرفت که به صورت کلاف امکان پذیر بود.
کانسپت اول که استفاده از سازه کرو بود از نظر سازه و معماری مورد بررسی قرار گرفت که در ادامه با سازه خرپایی ادغام شد.
به دلیل درخواست کارفرما برای استفاده کمتر از المان های سازه ای موجب شد تا خرپا ها با فاصله بیشتر استفاده شود که این امر باعث شد تا ارتفاع سازه افزایش یابد بنابر این استفاده از این سازه در قسمت ورودی مهمانان که در راهروی شرقی ساختمان قرار دارد امکان پذیر نبود.
تمامی بحث های سازه ای این پروژه در برنامه ایتبز مورد بررسی قرار گرفت و در صورت تایید بخش معماری، دوباره مسائل سازه ای مورد بررسی قرار گرفت.

واریانت دوم
از واریانت هایی که مورد بررسی قرار گرفت، جمع کردن کل سازه بعلاوه چادری است که روی آن نصب شده است که در این صورت کل سازه یا به یک طرف یا به دوطرف جمع می شود.
چادر روی سازه به صورت جداگانه همانند چادر پوشش روی استخرها، هر دهانه چادر جداگانه خواهند داشت که وزن پارچه کمتر باشد و همچنین جمع کردن آن راحت تر باشد.
این واریانت به دلیل اینکه هر یک از دهانه ها باید در یک محور طولی حرکت میکردند و با توجه به تعداد هر یک از این دهانه ها عرضی که اشغال می کرد بنابر محدودیت های موجود امکان پذیر نبود .

واریانت سوم
استفاده از قوس تک شعاعی که به صورت یکنواخت نورد شده است. چادر روی سازه جمع می شوند و کابل ها باقی می مانند و حتی در صورتی که از پارچه مقاوم تری استفاده شود، تعداد کابل های کمتر استفاده شود ویا حتی حذف شوند.

واریانت چهارم
در حین طراحی با توجه به اصلاحات و نظرات به وجود آماده به چند موضوع می توان اشاره کرد که استفاده از سازه کرو برای سقف متناسب با  اسکیل انسانی نیست و همچنین نمی توان تزیینات دکوراسیون را با توجه به ارتفاع به وجود آمده تامین کرد. همچنین کارفرما در نظر داشت که سبک کلیه مجموعه که سبک نئو کلاسیک بود در سازه استفاده شود یا از لوگو آن در طراحی الهام گرفته شود و حدالامکان از سقف صاف استفاده نشود.
با توجه به مباحث پیش آماده استفاده از سازه Rمورد بررسی قرار گرفت که دارای شیب 10 درجه برای انتقال آب باران باشد.
برای کم کردن فشار بر روی ساختمان به دلیل قدیمی بود آن نتیجه گرفته شد که ستون های سازه در جلوی ساختمان نصب بشود و برای عملکرد بهتر هم به جای استفاده از چادر در یک مسیر حرکتی از 4 چادر در 4 محور در نظرگرفته شود.برای سبک تر شدن سازه از لنگر تو پر استفاده شد.

واریانت پنجم
یکی از واریانت هایی که مورد بررسی قرار گرفت استفاده از مقطع نانپریزماتیک است که مقطع بعد از رسیدن به خرپا نغییر مقطع بدهد و خرپا طراحی شده همانند شاخه های درختان باشد که این ایده با توجه به فضای سبز محل پروژه گرفته شد.

واریانت ششم
با وجود ارائه واریانت ها مختلف و خاص برای ایجاد فضایی متفاوت نسبت به سایر  فضاهای سرپوشیده ولی تمایل کارفرما به ساخت سازه ای بود که مانند آن در سایر مکان ها دیده شده بود و به چشم آشنا بود.





ثبت سفارش طراحی آنلاین


اجرای سقف حیاط
اجرای سقف حیاط
طراحی سایبان حیاط
طراحی سایبان حیاط
ساخت سازه فولادی پوشش تالار عروسی
ساخت سازه فولادی پوشش تالار عروسی

پروژه های مشابه