×

اجرای ساختمان بتنی

  10135  
Construction building1 Construction building2 Construction building3 Construction building4 Construction building5 Construction building6 Construction building7 Construction building8 Construction building10 Construction building11 Construction building12

نام کارفرما: مهندس نوشاد احمدی

محل پروژه: پردیس

کاربری: مسکونی

متراژ: 500

وضعیت: در حال ساخت

اجرای ساختمان بتنی در پردیس یکی از مجموعه فعالیت های تیم مهندسین مشاور سرور استودیو و همکاران می باشد که در مدت حدود پنج ماه به پایان انجامید.

Construction building

اجرای ساختمان بتنی در پردیس

اجرا ساختمان بتنی یکی دیگر از مجموعه فعالیت های تیم مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران می باشد. اجرای ساختمان بتنی که در پایین مشاهده می کنید مربوط به پروژه ویلا در پردیس می باشد. در اجرای ساختمان بتنی این ویلا قبل از آغاز کار هزینه اجرای اسکلت برآورد تقریبی شد و در اتمام کار با مبلغی ناچیز از برآورد اولیه اسکلت به پایان رسید. در زمینه اجرای ساختمان بتنی خرید میلگرد از جمله بخش های مهم می باشد که می توان با مهندسی کردن کار در مصرف، پرتی و حمل و نقل هزینه ها را به شکل قابل توجهی کاهش داد. تیم سازه مجموعه در طراحی به هنگام تهیه کردن نقشه های اجرایی و لیستوفر به مساله پرت میلگرد توجه ویژه ای داشته و تا حد ممکن از پرت میلگرد جلوگیری می کنند.

البته در بحث طراحی به طور مثال اگر سازه به صورت شکل پذیری ویژه طراحی شود به منظور رعایت ضوابط مبحث 9 مقررات ملی ساختمان ناخودآگاه مقدار پرت میلگرد مقداری بیشتر می شود.یکی از بحث های مهم آیین نامه در طراحی و اجرای ساختمان بتنی مهار شدن یک در میان میلگردهای طولی می باشد که اکثر مهندسین از سنجاقک استفاده می کنند. تیم سازه مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران برای مهار یک در میان میلگردها هم از خاموت بسته استفاده می کنند چرا که بر این باورند میلگرد سنجاقی نمی تواند عملکرد مناسبی به مانند خاموت بسته در معرض بارهای لرزه ای داشته باشد.

در اجرای ساختمان در فونداسیون این پروژه به جای استفاده از خرک، از خاموت بسته استفاده شد که باعث رفتار و عملکرد بهتر می شود. در اجرای اسکلت بتنی امکان ریختن بتن کل سازه به صورت یکجا وجود ندارد به همین دلیل در نواحی که بتن یک طبقه ریخته شده و بتن طبقه بعدی در زمان بعد تری ریخته می شود در این نواحی اصطلاحا دارای درز سرد می شود و این به این معناست که بتن در این نواحی عملا برش نمی تواند تحمل کند. در اینجا اهمیت میلگردهای قائم و خاموت ها در ناحیه اتصال تیر به ستون نمایان می شود. از جمله مسائلی که در اجرای ساختمان بتنی باید به آن توجه کرد اجرای سقف تیرچه بلوک می باشد که به بعضی از نکات آن اشاره می کنیم.

اجرای میلگرد ممان منفی که حائز اهمیت است. دلیل استفاده از میلگرد ممان منفی این است که در طراحی تیرچه به صورت مفصل در نظر گرفته می شود، اما در عمل تیرچه به صورت گیردار می باشد. به همین علت برای تحمل لنگر وارده از یک میلگرد تحت عنوان ممان منفی استفاده می شود که با اندازه یک پنجم دهانه به وسط تیر امتداد پیدا می کند. میلگرد اوتکا که منظور تقویت برشی مقطع در تکیه گاه مورد استفاده قرار می گیرد. آرماتورهای حرارتی که در راستای تیرچه و در راستای عمود بر تیرچه باید قرار بگیرند. فاصله ی آرماتورهای حرارتی ماکزیمم 25 سانتی متر باید باشد.

در نشریه 543 قید شده است که اگر آرماتور فوقانی تیرچه ها بالای سطح بلوک ها قرار بگیرند می توان از همان میلگرد تیرچه به عنوان آرماتور حرارتی در راستای تیرچه ها استفاده کرد. از دیگر نکات اجرایی سقف تیرچه بلوک اجرای کلاف های میانی می باشد که متناسب با دهانه و بار وارده در جهت عمود بر تیرچه ها باید اجرا شوند. یکی از مهمترین نکات در طراحی ساختمان های بتنی خاموت های ناحیه اتصال تیر به ستون می باشند که متاسفانه در خیلی از کارها توجهی به آن نمی شود. در این پروژه تعامل بین سازه و معماری کاملا مشهود می باشد؛ به طور مثال خرپای هایی که برای اجرای سقف شیروانی استفاده شدند از داخل خانه به صورت کامل قابل رویت می باشند.

یکی از نقاط قوت این پروژه در زمینه سازه اجرای دیوارهای تری دی پنل می باشند. دیوارهای تری دی پنل وزن کمتری نسبت به دیوارهای معمول مانند آجر، سفال و ... دارند که باعث کمتر شدن وزن اسکلت و رفتار بهتر در برابر زلزله می شوند. از طرفی یکی از عمده مشکلات که در زلزله کرمانشاه به چشم می خورد اجرا نشدن وال پست و در نتیجه تخریب المان های غیرسازه ای بود. دیوارهای تری دی پنل با توجه به وزن کم نیروی زلزله کمتری را دریافت می کنند اما از طرفی دیگر با توجه به دیتیل های اجرای کاملا به اسکلت دوخته شده و دیگر نیازی به وال پست ندارند.

البته باید به اثرات میانقاب توجه کرد و تمهیدات لازم در دیتیل برای ضربه نخوردن به سازه از طرف میانقاب بررسی شود. اجرای اسکلت این پروژه به فصل زمستان و هوای سرد رسید که باعث کندی کار در اجرای پروژه شد. سردی هوای پردیس به حدی بود که از نظر مبحث 9 مقررات ملی ساختمان امکان خم کردن میلگرد ها وجود نداشت. در اجرای ساختمان در پردیس یکی از تعامل های زیبای سازه و معماری که در این پروژه به چشم می خورد طراحی و اجرای یک کنسول 2.5 متری با استفاده از مهاربند های فولادی با مقطع نبشی بود.در اجرای ساختمان بتنی باید به ضوابط لرزه ای توجه ویژه شود. در اجرای ساختمان هنگام بتن ریزی سقف شاید ضخامت بتن در نگاه اول بی اهمیت باشد اما در عمل بیشترین تاثیر را در صلبیت دیافراگم دارد که درست اجرا نشدن آن باعث صلب نبودن کف و در نهایت تناقض در فرض های طراحی می باشد.



ثبت سفارش طراحی آنلاین

 


Construction building

پروژه های مشابه